Formule 1

Fred Vasseur voorzichtig optimistisch na succes van Ferrari in VS

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 oktober 2024 12:00

Frédéric Vasseur toont zich tevreden maar waakzaam na de dominante 1-2 overwinning van Ferrari in de Grand Prix van de Verenigde Staten. De teambaas prijst de rust van zijn coureurs, maar waarschuwt dat de volgende race in Mexico een heel andere uitdaging wordt.

Fred Vasseur Ferrari F1


"De rust was indrukwekkend", zegt Vasseur over de prestatie van Leclerc en Sainz. "Er is altijd de verleiding om meer te pushen, maar ze hielden het goed onder controle."

Ondanks het succes blijft Vasseur voorzichtig met het oog op de Mexicaanse Grand Prix: "Mexico wordt compleet anders. De hoogte wordt een uitdaging. Dat je in Austin in goede vorm bent, betekent niet dat je in Mexico ook in goede vorm bent."

De Ferrari-teambaas benadrukt dat ze zich nu moeten concentreren op Mexico: "We weten dat er nog veel punten te pakken zijn. Dit resultaat geeft een goede en positieve energie, maar we beginnen weer van voor af aan."

Vasseur ziet wel vooruitgang in de ontwikkeling van de Ferrari-bolide: "We hebben een goede stap vooruit gezet. Voor de coureurs is het ook een stuk makkelijker snel te zijn dan een paar races geleden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS