Formule 1

Carlos Sainz nog steeds gemotiveerd voor Ferrari: “Als team was dit eigenlijk het perfecte weekend"

Uitgegeven door Peter Vader • 22 oktober 2024 14:40

Met de dubbele Ferrari-overwinning in Austin kon ook Carlos Sainz blij zijn met het resultaat. Weliswaar won hij niet de Grand Prix, een vurige wens van de Spanjaard voordat hij definitief afscheid neemt van het team uit Maranello. Sainz hoefde niet al te hard te werken om naar de tweede positie te klimmen, waarbij hij profiteerde van een agressieve strategie en het uitstekende bandenmanagement. De dubbele overwinning is nummer 87 in de geschiedenis van het Ferrari-team en de tweede van het seizoen 2024 na Australië en de derde voor het huidige coureursduo. Een bemoedigend resultaat voor de Grands Prix die nog gaan komen.

Carlos Sainz F1 Ferrari Foto 1 GP Austin USA

De perfecte undercut
Carlos Sainz, die vanaf de derde plaats aan de buitenzijde van de baan van start ging, probeerde bij het aansnijden van de eerste bocht hetzelfde te doen als zijn teamgenoot Charles Leclerc, maar werd geblokkeerd door de twee rivalen voor hem (Norris en Verstappen, red.) en moest Max Verstappen op de derde plaats voor hem accepteren. Vanaf de pitmuur werd Sainz vervolgens duidelijk gemaakt dat het nodig was om de strategie te veranderen, omdat hij Max Verstappen niet kon inhalen op de baan: de Spanjaard stopte in ronde 21 voor zijn directe rivalen en verscheen weer op de baan net voor Sergio Perez. Vanaf dat moment had hij een vrije baan voor zich. Hierdoor kon hij harder pushen dan wie dan ook met de Hard-banden, zonder bang te hoeven zijn ze te veel zouden slijten. Het leverde een perfecte undercut op, ten koste van Max Verstappen.

Perfect weekend
Carlos Sainz na afloop: “Als team was dit eigenlijk het perfecte weekend, dus felicitaties aan iedereen, zowel hier als thuis. Mijn race kwam bij de start in gevaar omdat ik werd geblokkeerd door Lando (Norris) en Max (Verstappen) die voor mij vochten, waardoor ik de eerste stint in vuile lucht achter Max reed.”

Nog steeds gemotiveerd
“We hadden een probleem en ik was een paar ronden een beetje ongerust, maar we slaagden erin het op te lossen en gebruikten vervolgens ons beste tempo om Max in te halen en op de tweede plaats te eindigen. Het is fantastisch om in een auto te rijden waarmee we de aanval kunnen inzetten en we willen tot de laatste race vechten voor het constructeurskampioenschap. We moeten op deze manier blijven werken voor de volgende races, te beginnen volgende week vanuit Mexico City”, aldus een nog steeds voor Ferrari gemotiveerde Carlos Sainz, die de wens heeft om dit jaar nog één keer met Ferrari een Grand Prix-overwinning te behalen.

Carlos Sainz F1 Ferrari Foto 2 GP Austin USA



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS