Formule 1

Helmut Marko's uitspraken over Lando Norris 'schadelijker dan vloeken'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 oktober 2024 10:02

McLaren-teambaas Andrea Stella heeft kritiek geuit op Red Bull-adviseur Helmut Marko. Aanleiding zijn Marko's opmerkingen over de "mentale zwakheden" van Lando Norris. Volgens Stella zijn deze uitspraken schadelijker voor de Formule 1 dan een vloekende coureur.

Lando Norris McLaren F1


Stella benadrukt dat elke coureur anders is qua emoties en levensvisie. Hij gebruikt Michael Schumacher als voorbeeld: "Michael leek erg zelfverzekerd, maar eigenlijk kwam zijn zelfvertrouwen door samenwerking met het team. Hijzelf was soms helemaal niet zo zelfverzekerd."

Stella vindt dat Marko een kans heeft gemist om het belang van openheid over mentale gezondheid te benadrukken. "Norris is een voorvechter geweest van openlijk praten over dat het soms oké is om niet oké te zijn", aldus Stella.

"Als je hoort wat Helmut zei, is het alsof je met één opmerking het werk van twintig jaar vernietigt", zegt McLaren-teambaas. "Voor mij is dit veel ernstiger dan één verkeerd geplaatst vloekwoord. Ik was eigenlijk trots op wat F1 heeft kunnen doen, wat de coureurs hebben kunnen doen, of sporters als ze daarover praten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS