Formule 1

Max Verstappen sprak met Fernando Alonso over 24 uur van Le Mans: "Dat zou cool zijn"

Uitgegeven door Bart • 23 januari 2024 16:00

Max Verstappen heeft aangegeven ooit de 24 uur van Le Mans te willen rijden. En wie weet vormt hij dan wel een team met Fernando Alonso. De Spanjaard won in 2018 en 2019 op het Circuit de la Sarthe en heeft aangegeven alleen nog terug te keren als hij een auto met Verstappen kan delen.

Max Verstappen


"Le Mans wil ik zeker ooit nog rijden", zegt de drievoudig wereldkampioen op de website van de Formule 1. "Ik ben er al ooit geweest toen mijn vader nog reed en de sfeer is er geweldig. Het is endurance, er zijn veel mensen, je rijdt 's nachts en bij zonsopkomst. Ik denk dat dat echt cool zal zijn."

Verstappen krijgt de vraag voorgelegd wat zijn droom line-up zou zijn voor Le Mans. "Alonso! Ik heb er al met Fernando over gesproken en hij wil alleen nog een keer rijden als hij met mij in een team rijdt. Dat zou echt cool zijn. Het enige is dat je bij Le Mans geen minimum gewicht voor een coureur hebt. Ik ben best zwaar, dus ik moet lichte teamgenoten vinden om dat te compenseren. Fernando is best licht, dus dat kan prima. Dan moeten we nog een coureur vinden en daar moeten we naar kijken."

"Daarnaast wil ik nog ooit op een MotoGP-motor rijden. Ik hou van de Super GT en dat heb ik al ooit geprobeerd. Dat was erg mooi. De Super Formula auto is ook erg mooi en dat is de snelste auto na de F1. Ze zien er ook super mooi uit."

De Triple Crown zal lastig worden, want Verstappen ziet de Indy 500 niet zo zitten. "Ik hou ervan om ernaar te kijken en ik heb veel respect voor de coureurs die daar rijden, maar ik denk niet dat ik er zelf ooit zal rijden."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS