Formule 1

SILLY SEASON F1 - Is er een onverwachte naam in beeld bij Audi: Gabriel Bortoleto?

Uitgegeven door Peter Vader • 4 augustus 2024 10:02

Audi is volop in beweging. He management is gereorganiseerd, nu de rijdersbezetting nog. Mogelijkheden genoeg, maar wie wordt de tweede rijder naast de al gecontracteerde Nico Hulkenberg? Nu de teleurstelling met hun droomkandidaat Carlos Sainz alweer verwerkt is, doemen er verschillende namen op. Natuurlijk van de twee huidige rijders van Sauber, Valtteri Bottas en Guanyu Zhou. Bottas lijkt de beste optie, want hij is tenslotte een meervoudig Grand Prix-winnaar en een uitstekende coureur. Met de huidige Sauber kan hij helaas voor hem geen potten breken, maar dat zegt niets over zijn persoonlijke capaciteiten. Zhou is een sympathieke coureur met China als een strategisch-economisch belangrijke afzetmarkt achter zich. Vanuit PR-overwegingen is zijn inzet geoorloofd, maar als F1-coureur zal hij een 'middenmotor' blijven. Niks mis mee, maar wil een ambitieus Audi dat?

Gabriel Bortoletto F1 bron foto McLaren.comGabriel Bortoleto

Aansprekend profiel
En dus is de voormalige Ferrari-teambaas, die is teruggekeerd naar de Formule 1 aan het hof van het Neuburg-team in de rol van CTO en COO, druk bezig met het vraagstuk van ‘wie-dan-wèl’? Daarbij komt de naam van Gabriel Bortoleto bovendrijven, de Braziliaan die bij Mattia Binotto op de radar staat als een van de mogelijke kandidaten om samen te werken met Nico Hülkenberg. Zijn profiel is aansprekend, met een status van regerend F3-kampioen en een tot op heden uitstekend eerste seizoen in de F2, waarin hij momenteel op de tweede plaats staat met 129 punten en hij vecht voor de F2-titel tegen Red Bull-'love baby' Isack Hadjar.

Een duidelijke winnaar
Hoewel hij niet veel media-aandacht krijgt komt Bortoleto naar voren als een duidelijke winnaar, net als Kimi Antonelli en Oliver Bearman. De jonge Braziliaan heeft zich begin dit jaar bovendien aangesloten bij het McLaren Driver Development Program. Ook geen verkeerde zet, gezien het feit dat McLaren zich zo voortreffelijk ontwikkelt aan de kop van het F1-veld.

Nog een kandidaat?
Ook is onduidelijk wat er van Liam Lawson zal worden, nu Red Bull heeft besloten Sergio Perez tot het einde van het seizoen te herbevestigen. Nu de Mexicaan en Daniel Ricciardo in RB blijven, zal de Nieuw-Zeelander vanaf september vrij zijn om bij een ander team te tekenen, en Audi blijft uiteraard een van de mogelijke bestemmingen. Het Silly Season is nu in volle gang en er worden de komende weken verschillende wendingen verwacht.

Audi Formule 1





Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS