Formule 1

Het verschil tussen de RB7 en de RB19: “De essentie blijft hetzelfde”

Uitgegeven door Frank Korsel • 3 augustus 2024 10:02

David Coulthard heeft niet alleen de Red Bull RB7 bestuurd tijdens de tientallen demonstraties voor Red Bull, maar recent ook de RB19 uit 2023 getest. Tijdens Jack's Racing Days in Assen deelde hij zijn ervaringen en vergelijkingen tussen deze twee Formule 1-auto's.

David Coulthard


"De essentie van het rijden blijft hetzelfde", begint Coulthard in gesprek met RaceXpress. "Je hebt stuurinput, gas en remmen, maar het gedrag van de auto’s verschillen." De RB19, een moderne Grand Prix-auto, is aanzienlijk stijver vanwege de aerodynamische verschillen ten opzichte van het V8-tijdperk.

Coulthard wijst op de nadelen van de moderne auto's bij lage snelheden. "De auto is wat log en zwaar bij lage snelheden, wat je eigenlijk niet wilt", legt hij uit. "Maar bij hogere snelheden komt de auto echt tot leven."

De elektrische energie van de RB19 is indrukwekkend en vult het aanvankelijke tekort aan torque aan. "Het is echt een voorbeeld van een wereldklasse auto. Het zijn beide geweldige auto's, elk representatief voor hun tijd", zegt hij trots in zijn Red Bull Racing-teamkit.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS