Formule 1

Lando Norris verrast door keuze Carlos Sainz voor Williams: "Hij had naar Red Bull moeten gaan"

Uitgegeven door Bart • 4 augustus 2024 06:01

Lando Norris vindt dat Carlos Sainz eigenlijk naar Red Bull of Mercedes had moeten gaan. De Brit was verrast dat zijn oud-teamgenoot voor de renstal van Williams heeft gekozen. In de ogen van de McLaren-coureur verdient de Spanjaard een topstoeltje in de F1.

Carlos Sainz


Bij Red Bull staat Sergio Perez onder druk en Mercedes heeft de tweede coureur voor 2025 nog niet bekendgemaakt. Er waren andere opties, maar toch koos Sainz voor Williams. Norris had het niet zien aankomen, zo zei hij in een reactie aan Sky Sports F1.

"Ik weet niet wat hun plannen zijn, maar hij had makkelijk terug naar Red Bull kunnen gaan. In mijn ogen had hij terug naar Red Bull moeten gaan, maar ik ben bevooroordeeld. Ik ken Carlos veel beter dan ik Checo ken, maar Carlos verdient een topstoeltje. Hij is één van de beste coureurs in de F1 en dat heeft hij heel vaak laten zien. En ik ben een goede vriend van hem."

Sainz moet bij Ferrari plaatsmaken voor Lewis Hamilton, maar blijft wel in de Formule 1 actief. Norris: "Natuurlijk ben ik blij voor hem dat hij in de F1 blijft. Samen met Alex vormt hij een goede line-up. Hij kan proberen om Williams terug naar de top te brengen. Veel mensen hadden graag gezien dat hij terug naar Red Bull was gegaan, maar die keuze is niet aan mij."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS