Formule 1

Christian Horner over zijn discutabele coureursbeleid: “Ik denk dat we over enorm veel talent beschikken"

Uitgegeven door Peter Vader • 4 augustus 2024 08:01

De verdeling van de stoeltjes bij Red Bull inclusief VCARB heeft de laatste tijd gezorgd voor veel discussie. Niet zo vreemd, want de bewegingen van het management zijn op zijn zachtst gezegd discutabel. Waar in het verleden jonge talenten snel de laan uitvlogen als ze niet gelijk ‘oppakten’ zoals Red Bull dat graag zag (Kvyat, Gasly, Albon), zien we nu bij Sergio Perez het tegenovergestelde geburen. De moeilijkheden waarmee de Mexicaan kampt, leken Red Bull ervan te hebben overtuigd om hem maar te vervangen door Daniel Ricciardo, Liam Lawson of Yuki Tsunoda. Toen het na afloop van de Grand Prix van België zo ver leek te zijn, kwam er toch weer de aankondiging dat de Mexicaan ook na de zomerstop nog achter het stuur van een RB20 zit. Een keuze die voor velen moeilijk te begrijpen is gezien het gat van Perez met Max Verstappen. Maar het doet je je ook afvragen hoe Red Bull nou eigenlijk zijn toekomst ziet.

Isack_Hadjar_foto_red_bull_content_poolIsack Hadjar

Daar heeft Christian Horner natuurlijk al lang over nagedacht. Er zijn twee namen die dan komen bovendrijven: Isack Hadjar en Arvid Lindblad. Hadjar staat momenteel bovenaan in het F2-kampioenschap en blijkt een echte winnaar te zijn. Lindblad rijdt in de Formule 3 en staat momenteel op de vierde plaats in het rijderskampioenschap, 16 punten achter de top.

“We moeten nu al nadenken over oplossingen voor de toekomst ”, lichtte Christian Horner toe, naar aanleiding van vragen of de personele bezetting bij Red Bull. “Ik denk dat we over enorm veel talent beschikken. We hebben ervaring, we hebben jonge mensen. Er is Liam [Lawson red.] achter de schermen. We hebben Hadjar die het goed doet in de F2. Er is ook Lindblad, die volgens mij een heel opwindend talent is in de F3. Ik denk dus dat er grote talenten in ons team zitten."

Een op zich goede constatering. Maar het is ook zaak om jonge talenten goed te managen. En op tijd te laten groeien. Net zoals dat gebeurde met Max Verstappen. Horner heeft veel goede mensen in huis, niet alleen coureurs maar ook technici, maar voor hem geldt als nooit tevoren: “Christian, let op je zaak!”

Arvid_Lindblad_foto_red_bull_content_poolArvid Lindblad



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS