Formule 1

Carlos Sainz en Williams, een uitdagend huwelijk: "Alles wat je op internet leest is pure speculatie"

Uitgegeven door Peter Vader • 3 augustus 2024 14:00

Enkele dagen geleden, na de aankondiging van het contract van Carlos Sainz met Williams, doken er geruchten op dat er sprake zou zijn van een speciale exit clausule. Dankzij deze truc zou de Spanjaard de ploeg kunnen verlaten als er een stoeltje in een topteam vrijkomt. Maar is dit waar? Williams-teambaas James Vowles verduidelijkte de zaak en zei dat dit pure speculatie is.
De komst van Carlos Sainz bij Williams heeft al enige argwaan gewekt en James Vowles wilde licht werpen op de kwestie van exit clausules. De afgelopen maanden werd meerdere keren gesuggereerd dat de Spanjaard op zoek was naar een langdurig contract bij een topteam of, integendeel, een kortlopend contract bij opkomende teams. In dit geval zou het doel in feite zijn geweest om al in 2026 weer op de markt te verschijnen.

Carlos_Sainz_Williams_portret_RX20240729Carlos Sainz en Williams: een uitdagend huwelijk!

Pure speculatie
James Vowles reageerde scherp: “Er zijn precies tien mensen op de wereld die de details van dat contract kennen. Het management van Carlos Sainz kent ze en ik ken ze. Alles wat je op internet leest is pure speculatie. Het feit dat het contract voor 2025, 2026 en daarna geldt, is niet mijn schuld. Het was Carlos die zijn engagement aan de hele wereld duidelijk wilde maken en waar hij naartoe wil."

Terug naar de top
De komende seizoenen zullen erg belangrijk zijn voor Williams. De droom van de teambaas en investeerders is zeker om het Williams-team weer terug naar de overwinningen te brengen. Die eerste plaats in een Grand Prix ontbreekt sinds 2012, met die buitengewone prestatie van Pastor Maldonado in Spanje, terwijl het laatste F1-wereldkampioenschap voor het Grove-team dateert van 2003. Lang geleden, dus een mooi streven om die draad weer op te pakken.



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS