Formule 1

Motorsport leeft in Nederland! David Coulthard geniet van duizenden fans in Assen

Uitgegeven door Frank Korsel • 3 augustus 2024 09:01

David Coulthard is in Nederland voor The Racing Days en deelde in gesprek met RaceXpress zijn ervaring over de stadsrun in Assen. Als onderdeel van de festiviteiten reed hij door de straten van de stad, wat hem een unieke blik gaf op de Nederlandse motorsportcultuur.

Red Bull Racing

"De stadsrun was een geweldige kleine opwarmer voor wat we hier gaan doen", vertelt Coulthard in een exclusief interview met RaceXpress. "Het blies de spinnenwebben in de auto weg", zegt hij lachend. Hij beschrijft de levendige sfeer langs de grachten, waar toeschouwers stonden te kijken naar de demo's.

Een opvallend moment voor Coulthard was het zien van een dappere dame die op een hyrdroflight-board langs de grachten reed. "Het was echt leuk om te zien", zegt hij. "Maar het water dat uit de jets kwam, was zo groen. Ik vroeg me af wat er in dat kanaal zat."

Coulthard benadrukt dat deze ervaringen deel uitmaken van wat de Nederlandse motorsportevenementen zo speciaal maakt. "De stad, de mensen, de activiteiten – het draagt allemaal bij aan de geweldige sfeer hier. Het was een leuke voorproef voor wat er nog komt", concludeert de dertienvoudig Grand Prix-winnaar.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS