Formule 1

GERUCHT - Gaat Max Verstappen zijn rechterhand kwijtraken? Wordt Giampiero Lambiase gepromoveerd?

Uitgegeven door Peter Vader • 4 augustus 2024 10:30

Na de bekendmaking van het vertrek van Jonathan Wheatley naar Audi is Red Bull niet van plan medelijden met zichzelf te hebben, aangezien teambaas Christian Horner, zijn collega bedankend voor het geweldige werk van de afgelopen achttien seizoenen, heeft aangekondigd dat het afscheid van Wheatley een kans zal zijn om nieuwe mensen binnen de Red Bull-ploeg onder de aandacht te brengen. “Alle leden van Oracle Red Bull Racing en Red Bull Technology wensen hem het beste in zijn nieuwe rol en willen Jonathan graag bedanken”, aldus de manager van het team uit Milton Keynes. “Red Bull Racing heeft een enorme kracht en diepgang en dit biedt de mogelijkheid om andere mensen binnen het team naar een hoger niveau te tillen. De komende weken zullen we de nieuwe teamstructuur bekendmaken”, vervolgde Horner.

Max_Verstappen_en_Gianpiero_Lambiase_ F1 Red BullMax Verstappen en Gianpiero Lambiase

Het blijft vooralsnog vaag wie die nieuwe mensen zijn, maar een veronderstelling is dat Red Bull van plan zou zijn de taken die eerder door Wheatley werden uitgevoerd te scheiden, door twee verschillende mensen in de toekomst daarvoor verantwoordelijk te maken. In dit scenario zou de rechterhand van Max Verstappen - Gianpiero Lambiase – een promotie krijgen. Hij bekleedt momenteel al de functie van Head of Race Engineering naast dat hij de race-ingenieur van Max Verstappen is. Een tweede senior persoon zou de rol van teammanager overnemen en de discussies en onderhandelingen met de FIA gaan leiden. De wijzigingen zouden vlak voor het einde van de zomervakantie geëffectueerd moeten worden.



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS