Formule 1

Onthuld: de duizelingwekkende kosten van Sergio Pérez' crash bij de Grand Prix van Monaco + FOTO wrak RB20

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 mei 2024 19:03

Helmut Marko heeft onthuld dat de crash van Sergio Pérez bij de F1 Grand Prix van Monaco Red Bull 'twee tot drie miljoen euro’ heeft gekost, en dan is er nog geen rekening gehouden met eventueel puntenverlies.

Sergio Pérez Red Bull Racing F RB201


Pérez had op het stratencircuit in de mondaine badplaats geen geweldige start en verloor een positie op P17 toen Kevin Magnussen hem aan de binnenkant probeerde te besluipen. Of het nu ging om Pérez die de Haas-coureur geen ruimte gaf, zoals Magnussen beweert, of Magnussen die een 'zeer onnodige' beweging maakte, zoals Pérez beweert: de twee raakten elkaar en de Red Bull belandde met de neus eerst in de Armco-vangrails aan de zijkant van het circuit.

Voor Red Bull had dit alles een enorme prijs. In een tijd waarin het budget gelimiteerd is, dit jaar tot 135 miljoen dollar, kostte het ongeluk van zondag volgens Marko minstens twee miljoen, zo niet drie miljoen. En dat beïnvloedt indirect ook Max Verstappen.

"Dit kost ons ongeveer twee tot drie miljoen en met het budgetplafond is dat een grote handicap”, vertelde hij aan Sky Deutschland. "Het was weer een crash waar Magnussen bij betrokken was. Je moet de herhalingen goed bekijken. Gelukkig is het goed afgelopen, maar het was een kritieke situatie."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS