Formule 1

Race Pierre Gasly niet zonder slag of stoot: "Ik had pijn in mijn darmen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 28 maart 2022 07:00

Pierre Gasly wist zijn AlphaTauri AT03 Q3 in te loodsen en de negende positie te veroveren. Gasly reed een vrij onzichtbare race, maar wie goed op heeft gelet zag dat de Fransman het helemaal nog niet zo gek deed. Hij had wat ongeluk met de safety car die net naar buiten kwam toen Gasly was gewisseld van banden, dit gooide flink wat roet in het eten. Uiteindelijk reed Gasly naar een knappe P8.

Gasly stond er vandaag alleen voor, teamgenoot Yuki Tsunoda viel op weg naar de grid stil en liet zijn auto in de derde versnelling staan. De Japanner kon de race niet starten en kon zijn teamgenoot dan ook geen steun in welke vorm dan ook bieden: “Ik ben erg blij met hoe het vandaag ging en blij dat ik punten binnenhaal. We hadden echt pech met de safety car, want we wisselden ongeveer 30 seconden voordat hij uitkwam en dus van het veld vielen, wat niet ideaal was.”

“We zijn er echter in geslaagd om ons terug te vechten naar P8, dus daar zijn we erg blij mee. Van mijn kant waren de laatste 15 ronden erg moeilijk. Ik had wat pijn in mijn darmen en het was echt moeilijk om te racen. Ik voel me echter goed in de auto, ik kan pushen zoals ik wil, maar ik denk dat we gewoon wat meer downforce moeten vinden. We kennen de gebieden die we moeten verbeteren, dus we hoeven alleen maar weg te gaan en nu de oplossingen te vinden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS