Formule 1

Zak Brown heeft het gehad met kritiek van buitenaf: “Op de bank met biertje is het makkelijk praten”

Uitgegeven door Frank Korsel • 26 september 2024 10:46

Zak Brown is helemaal klaar met de kritiek op het aanwijzen van een kopman binnen het team van McLaren. Lang wilde McLaren geen duidelijkheid geven of Lando Norris de kopman zou worden bij het team. Inmiddels heeft het team aangegeven dat Norris het voordeel krijgt, mocht het nodig zijn. Ook op deze beslissing kwam weer kritiek. McLaren-CEO Brown bijt van zich af.

Zak Brown McLaren

Nu McLaren de leiding in het constructeurskampioenschap heeft overgenomen van Red Bull, zijn alle ogen nu gericht op het winnen van het coureurskampioenschap. Met Oscar Piastri gaat dit lastig worden, dus zal Norris vanaf nu het voordeel krijgen om Max Verstappen het vuur aan de schenen te kunnen leggen in zijn weg richting het kampioenschap.

Na de Grand Prix van Italië op het circuit van Monza maakte McLaren na maandenlange twijfel bekend dat ze geen ‘twee kopmannen’ hebben en Norris wel degelijk de nummer één is binnen het team. Ook op deze beslissing kwam veel kritiek. Ik gesprek met The Sunday Times laat Brown weten dat hij hier genoeg van heeft: "Op de bank met een biertje in de hand is het allemaal makkelijk praten. Dan kan iedereen wel een Formule 1-team runnen. Tegenwoordig doen honderden miljoenen mensen dat elk raceweekend. Er komt zoveel bij kijken wat je op het eerste gezicht niet ziet. Dat heeft allemaal invloed op de beslissingen die we nemen. Soms maak je dus toch fouten. Tuurlijk zijn er dingen die we dit seizoen beter hadden kunnen doen. Maar het is nooit zo simpel als sommige mensen denken dat het is."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS