Formule 1

Sergio Perez over naderende thuisrace: 'Belangrijkste weekend van het jaar'

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 oktober 2024 08:01

Sergio Perez staat aan de vooravond van zijn thuisrace. Dit weekend strijkt het Formule 1-circus neer in Mexico Stad voor de twintigste wedstrijd van dit seizoen. Uiteraard een speciale gelegenheid voor de man uit Guadalajara, die zich de komende weken extra zal moeten inspannen om zijn plek bij Red Bull Racing te houden. Desalniettemin kijkt de zesvoudig Grand Prix-winnaar reikhalzend uit naar het Grand Prix-weekend op het Autódromo Hermanos Rodriguez.



De laatste podiumplek van Sergio Perez dateert van de in april verreden Grand Prix van China. Ook afgelopen weekend, tijdens de Grand Prix van Amerika, kon hij zich niet van zijn beste kant laten zien. Perez finishte als zevende. “Ik had een beetje moeite met de balans en we zullen er alles aan doen om die problemen op te lossen zodat ik mijn land kan laten lachen op zondagavond”, vertelt de 34-jarige coureur in de Red Bull Racing-preview in aanloop naar de Mexicaanse Grand Prix.

Perez heeft in elk geval een duidelijk doel gesteld voor zijn thuisrace. “Het zou voor mij heel speciaal zijn om mijn fans en mijn land in eigen huis weer een podium te bezorgen. De auto kwam afgelopen week weer een beetje naar ons toe, maar er is nog veel werk aan de winkel.”

Één ding is duidelijk: de Mexicaan kijkt reikhalzend uit naar het raceweekend in eigen land. “Mexico is voor mij het belangrijkste weekend van het seizoen en het lijkt ieder jaar groter te worden. Zelfs in Austin voelde ik me thuis, dus dit kan een gekkenhuis worden. Het belangrijkste is dat ik me afsluit van het lawaai naast de baan en me concentreer op de job in de auto”, aldus Perez.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS