Formule 1

Dr. Helmut Marko deelt tik uit aan Lando Norris: 'Dat zou hij moeten weten'

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 oktober 2024 07:00

Het gevecht tussen Max Verstappen en Lando Norris in de slotfase van de Amerikaanse Grand Prix heeft flink wat stof doen opwaaien. Helmut Marko, de teamadviseur van Red Bull Racing, is in gesprek met Speedweek zeer te spreken over het verdedigende werk van Max Verstappen. En passant deelt hij ook nog een steekje onder water uit aan Norris.



In de laatste rondes van de Grand Prix op het Circuit of the America´s poogde Norris zijn kampioenschapsrivaal in te halen. Hiervoor kreeg de McLaren-coureur niet veel later echter de rekening voor gepresenteerd. Hij haalde in buiten de baan en kreeg hiervoor een tijdstraf van vijf seconden. Marko is het uiteraard roerend eens met de beslissing van de wedstrijdleiding. “We stonden in ons recht. Norris haalde in buiten de baan, dat mag niet. Dus is hij terecht gestraft.”

De teamadviseur laat het niet na om de loftrompet over Verstappen te steken. "Max verdedigde zich met alles wat hij in hem had. Iedere tegenstander weet dat Verstappen niet zomaar een coureur is. Hij is een van de meest gecontroleerde, maar ook assertieve coureurs. Dat zou Norris moeten weten."

Toch had de 81-jarige Oostenrijker het liever anders gezien. “Het is jammer dat het zo gelopen is, want daarvoor was het een geweldig gevecht. Het was ongelooflijk dat Max in staat was om de duidelijk snellere McLaren achter zich te houden terwijl hij geen grip meer aan de voorkant had. Alleen Max kan zoiets. Over het algemeen ben ik er wel voorstander van om ze te laten vechten”, aldus Marko.

De focus zal weldra verschuiven naar de Grand Prix van Mexico, die komend weekend op de planning staat. “Daar zal het voor ons moeilijker worden. George Russell in de Mercedes is niet te onderschatten. Als hij vooraan was gestart, was alles anders gelopen. Ik verwacht een strijd tussen vier teams: Mercedes, Ferrari, McLaren en wij. Als andere teams elkaar dwarszitten, speelt dat ons in de kaart. Ik hoop trouwens niet dat elke race eindigt zoals vorige week, dat is niet goed voor het hart”, besluit de voormalig winnaar van de 24 Uur van Le Mans.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS