Formule 1

Max Verstappen rekent zich nog niet rijk, maar: 'Momentum vasthouden en cruciale punten scoren'

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 oktober 2024 10:37

De Grand Prix van de Verenigde Staten ligt pas net achter ons, maar tijd om bij te komen is er niet voor de coureurs. Komend weekend staat de Grand Prix van Mexico op de planning. Max Verstappen hoopt in Mexico-Stad andermaal goede zaken te doen in zijn jacht op de vierde wereldtitel. In een preview van zijn team, Red Bull Racing, blikt de drievoudig wereldkampioen vooruit.




Red Bull
moest de voorbije maanden vaker wel dan niet het onderspit delven ten opzichte van de concurrentie. Maar in Amerika waren er bij tijd en wijle vlagen zichtbaar van het vormpeil van weleer. Ondanks dat Verstappen de hoofdrace als derde besloot op het Circuit of the America’s, kijkt hij met een goed gevoel terug op dat weekend. “We hebben in Austin een aantal goede stappen gezet en we zagen veelbelovende dingen met de auto. Het was weliswaar niet genoeg in de race, maar het team werkt hard om die problemen op te lossen.”

Nu gaat alle aandacht dus uit naar de krachtmeting in Mexico. Het Autódromo Hermanos is een circuit waar Verstappen warme herinneringen aan heeft; hij heeft daar reeds vijf overwinningen op zijn naam staan. “Mexico is altijd een geweldige race en het is natuurlijk de thuisrace van Checo (Sergio Perez, de teamgenoot van Verstappen, red.). Er hangt altijd een geweldige sfeer. Het circuit ligt op grote hoogte, dus we moeten ons aanpassen. Maar historisch gezien doen we het hier goed en ik geniet er altijd van”, laat Verstappen optekenen.

Hoewel Verstappen een redelijk comfortabele voorsprong van 57 punten heeft ten opzichte van tegenstrever Lando Norris in het kampioenschap, rekent de Red Bull-coureur zich nog niet rijk. “We gaan nu de tweede race van de triple header in. Het is zaak om dit momentum vast te houden en cruciale punten te blijven scoren in het kampioenschap.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS