Autosport Internationaal Toerwagens • WRC

BREAKING - Het WRC-titelgevecht gaat naar Japan terwijl Ott Tanak triomfeert in de CER Rally

Uitgegeven door Peter Vader • 20 oktober 2024 13:27

De strijd om het FIA World Rally Championship van dit jaar zal tot het uiterste gaan nadat Ott Tänak zondag een dramatische overwinning behaalde tijdens de Central European Rally. In een andere climax van wat al een sensationeel seizoen 2024 was, behaalde Tänak de overwinning nadat Sébastien Ogier zijn Toyota GR Yaris Rally1 HYBRID tegen een elektriciteitspaal crashte in de voorlaatste etappe van de rally, terwijl hij slechts 1,5 seconde achter de Est stond.

CER Rally 2024 Ott Tanak winnaar

Tänak reed naar zijn tweede overwinning van het jaar en heeft daarmee een thriller in de laatste ronde opgezet tussen hemzelf en Hyundai i20 N Rally1 HYBRID-teamgenoot Thierry Neuville voor de FORUM8 Rally Japan van volgende maand. Neuville, die genoeg had gedaan om zijn eerste coureurstitel te veroveren vóór een kostbare rit op zaterdagochtend, zag zijn voorsprong in het kampioenschap kleiner worden en eindigde de rally achter Elfyn Evans op de derde plaats. Een uitgebreid verslag van de rally volgt nog op RaceXpress.



CER Rally event poster

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS