Formule 1

Alpine CEO geeft update over motorvraagstuk F1: 'Deal met Mercedes wordt overwogen, maar niks is definitief'

Uitgegeven door Frank Korsel • 10 september 2024 07:00

Het Formule 1-team van Alpine hoopt binnen nu en vijf weken een definitief besluit te nemen over haar motorleverancier voor de toekomst. De Franse equipe is onderdeel van Renault en maakte zodoende ook gebruik van diens motoren, maar een aantal kopstukken binnen de organisatie zetten onlangs de deur open voor een motordeal met een ander merk. Mercedes wordt daarin genoemd als voornaamste optie. Renault-CEO Luca De Meo geeft een update over de stand van zaken.



Vooral sinds de komst van teamadviseur Flavio Briatore is Alpine hard op weg om een klantenteam te worden. De Italiaan is naar verluidt de grootste pleitbezorger van een deal met een externe motorleverancier. “Het probleem is het bewijs, ik ben niet de slechterik”, zei de excentriekeling in gesprek met Autosport nadat er veel interne kritiek kwam op zijn idee om van motor te veranderen met het oog op de toekomst.

De deal hangt al enige tijd in de lucht. In gesprek met Mototrsport geeft De Meo een update. “We hebben vier of vijf weken om de situatie duidelijk te krijgen samen met de directie. We overwegen iedere optie om vanaf 2026 weer competitiever te worden. Het idee om Mercedes motoren te gebruiken ligt op tafel, maar er is nog geen definitief besluit genomen. Het financiële plaatje moet in ogenschouw worden genomen, in combinatie met alle andere factoren. We hebben belangrijke innovatieve projecten lopen, niet alleen in motorsport, dus we moeten rustig blijven om het best mogelijke besluit te kunnen nemen”, vertelt De Meo

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS