Formule 1

Christian Horner ‘vrijwel zeker’ dat Sergio Perez in 2024 bij Red Bull blijft rijden

Uitgegeven door Frank Korsel • 11 november 2023 16:07

Sergio Perez staat al een groot deel van het seizoen onder flinke druk. De Mexicaanse Red Bull-coureur miste veelvuldig Q3 in de kwalificatie en scoorde sinds de zomerstop slechts één podiumplek. Zijn teamgenoot Max Verstappen scoorde daarentegen zeven overwinningen. Er wordt al lange tijd gespeculeerd over een vervanger van Perez in 2024, maar volgens teambaas Christian Horner is het ‘vrijwel zeker’ dat Perez ook in 2024 bij Red Bull rijdt.

Christian horner Sergio Perez

Waar Verstappen record na record breekt in de Formule 1 heeft Perez het moeilijk om het tempo van de Nederlander te volgen. Perez staat met een nipte voorsprong op Lewis Hamilton nog op de tweede plek in het kampioenschap, maar is de achterstand op Verstappen al ruim twee keer zo groot als het aantal punten dat Perez dit seizoen scoorde.

Bij Autosport geeft teambaas Horner iets van duidelijkheid over de situatie: "Ik weet vrijwel zeker dat Checo volgend jaar onze coureur is. Als hij geblesseerd of zo zou zijn, dan ligt het buiten onze controle. Maar ons plan is duidelijk en daarom is het onze intentie om met hem door te gaan. Dat is gewoon onze planning. We hebben onze AlphaTauri-coureurs bekend gemaakt en we hebben onze Red Bull Racing-coureurs. Zo willen we gaan racen in 2024."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS