Formule 1

De ‘Verstappen-discussie’ brandt weer los – Eddie Jordan: “Het boeit me niet hoe snel Antonelli is”

Uitgegeven door Frank Korsel • 8 september 2024 15:02

Het team van Mercedes baarde vorige week veel opzien toen ze bekend maakte dat Andrea Kimi Antonelli volgend jaar zijn Formule 1-debuut maakt namens het team van Mercedes. De achttienjarige coureur kan rekenen op vele lofzangen en krijgt volledige steun vanuit Mercedes. Toch zijn er ook criticasters. Eddie Jordan is geen fan van de beslissing en denkt dat Antonelli te jong is.

Kimi Antonelli Eddie Jordan

"Ik heb altijd gezegd dat de druk van Mercedes op Kimi te groot zou zijn”, begint de voormalig teambaas in de Formula for Succes-podcast, die hij samen met David Coulthard maakt. "Bij zijn debuut draaide het daar ook op uit. Hij spinde en hij zorgde voor veel schade aan de auto. Ik denk nog steeds dat er plaats moet zijn voor Kimi, maar niet bij Mercedes. Dat punt probeer ik te maken. Het boeit me niet hoe snel hij is. Hij moet bij een team worden geplaatst waar hij een jaar kan leren. Dat is mijn mening."

Te jong, te onervaren, te roekeloos. Dat soort termen werden ook gebruikt bij het debuut van drievoudig wereldkampioen Max Verstappen. Toch denkt Irvine dat de aanpak die Red Bull destijds nam altijd nog beter is dan de beslissing van Toto Wolff: “Max reed bij Toro Rosso. Kimi zou bij Williams moeten rijden, of ergens anders waar Toto hem kan stallen. Dat roepen we echt al heel erg lang. Bernie Ecclestone zei altijd dat je het recht moet verdienen om iets te vragen. Het spijt me, maar ik zie niet in hoe Antonelli dat recht al heeft verdiend."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS