Formule 1

Lando Norris geeft leidende positie met pijn in het hart weg: "Ik weet wat Oscar Piastri voor mij heeft gedaan"

Uitgegeven door Frank Korsel • 21 juli 2024 16:04

Lando Norris voltooide de Grand Prix van Hongarije met een prachtige tweede plek. Na de tweede pitstop bevond Norris zich in een goede positie, doordat hij met een slimme undercut voor zijn teamgenoot Oscar Piastri was gekomen. Ondanks deze gunstige positie werd Norris echter meermaals geïnstrueerd om zijn teamgenoot voorrang te geven. Dit leidde tot enige aarzeling aan de kant van Norris, die met enige tegenzin besloot om aan deze instructies te voldoen.

Lando Norris Oscar Piastri

Hoewel het niet eenvoudig voor hem was om deze beslissing te nemen, onderstreept hij het belang van teamwork en het werken in het belang van het team. Norris is zich er terdege van bewust dat deze compromis voor het team het beste was: "Het is ook moeilijk, maar ik weet wat Oscar in het verleden voor mij heeft gedaan", is een van de opmerkingen die Norris maakt voor de camera van F1TV.

Eerder, bij het podium interview, vertelt de Brit het volgende: "Oscar had een goede start. Hij pakte me bij de start en hij controleerde de race."

"Hij verdiende de overwinning", gaat Norris complimenteus verder over zijn Australische teamgenoot. "We hebben twee goede coureurs en een geweldig team. We hebben nog steeds een lange weg te gaan om het constructeurskampioenschap te winnen. Vandaag was in ieder geval onze dag. In Spa kan het weer anders zijn en we zullen hard blijven door pushen. Het team vroeg me dit te doen, dus ik deed het."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS