Formule 1

Manager houdt kaken stijf op elkaar! Adrian Newey wel echt naar Aston Martin? “Op geen enkele manier openheid over gaan geven”

Uitgegeven door Frank Korsel • 4 september 2024 18:02

Nu het silly season in de F1 qua coureurs zo goed als achter ons ligt, verschuift de focus weer naar de achtergrond van de Formule 1-wereld. Adrian Newey heeft nog altijd geen nieuw huis, na zijn aangekondigde vertrek bij Red Bull. In tegenstelling tot nieuwe studenten, staan de Formule 1-teams te springen Newey intellectueel onderdak te bieden. Aston Martin lijkt nu de grootste kanshebber om Newey binnen te hengelen, maar zijn manager Eddie Jordan houdt zijn kaken stijf op elkaar.

Adrian Newey Aston Martin Eddie Jordan
In de maanden dat Newey’s volgende stap in de lucht hangt, is hij al met zo’n beetje ieder team in verband gebracht. Nadat meerdere lijntjes zouden lijden naar Ferrari, werden ook Alpine en Williams nog genoemd als kandidaten voor Newey. Nu lijkt alle wegen niet naar Rome te lijden, maar naar de Aston Martin-fabriek in Silverstone. Volgens meerdere bronnen zou een aankondiging over de overstap in het Azerbeidzjaanse Grand Prix-weekend moeten volgen.

Eddie Jordan is de manager van de succesvolle ontwerper, maar wil in gesprek met de BBC niets vertellen over de volgend carrièremove van Newey: "Ik ben er nog niet klaar om antwoord te geven. Ik zal er nu op geen enkele manier openheid over gaan geven."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS