Formule 1

Mika Hakkinen: McLaren moet logische keuze maken in Norris' titelstrijd

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 september 2024 09:02

Mika Hakkinen vindt dat McLaren Lando Norris volledig moet steunen in zijn jacht op de wereldtitel. De Fin, zelf tweevoudig kampioen met McLaren, ziet parallellen met zijn eigen situatie in 2000.

#F1Lando Norris en Oscar Piastri F1


"Als je puur naar de cijfers kijkt, is het duidelijk: de snelste coureur krijgt alle steun en de andere coureur doet wat hem wordt opgedragen", stelt Hakkinen. Hij erkent dat de situatie complex kan zijn, mogelijk door clausules in Oscar Piastri's contract.

Toch meent Hakkinen dat McLaren nu een beslissing moet nemen. "Ik zou nu meteen de beslissing nemen om Norris te bevoordelen. Dat is op dit punt in het seizoen logisch." Hij verwijst naar zijn eigen ervaring in 2000, toen het gebrek aan teamorders hem mogelijk de titel kostte.

Norris staat momenteel 62 punten achter op Max Verstappen met nog acht races te gaan. Recent kostte McLarens weigering om teamorders te gebruiken Norris punten in Hongarije en Italië.

"We zagen keer op keer dat de ene coureur drie, vier tienden langzamer was in de kwalificatie. Als je dan toevallig ingehaald wordt bij de start, laat dat dan geen punten van mij afpakken. Maar dat was niet McLarens beleid", aldus Hakkinen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS