Formule 1

Nico Hülkenberg blikt terug op afgeketste Ferrari-transfer: 'Weet nog steeds niet waarom'

Uitgegeven door Frank Korsel • 11 september 2024 08:01

Nico Hülkenberg heeft nog steeds geen opheldering gekregen over de reden achter het afketsen van zijn Ferrari-transfer in 2013, dat vertelt de Duitse Formule 1-coureur in een interview met de Deutschen-Presse-Agentur. Stefano Domenicali zou die opheldering kunnen verschaffen, hij was de toenmalige teambaas van de Scuderia, maar volgens Hülkenberg weigert de huidige directeur van de Formule 1 zijn prangende vragen te beantwoorden.



In 2013 voerde Hùlkenberg, destijds, in dienst van Sauber, vergevorderde gesprekken met Ferrari over een mogelijk dienstverband in 2014. Het kwam echter nooit zover, de voorkeur werd gegeven aan Kimi Raikkonen, die vanaf 2014 tot en met 2018 voor Ferrari reed. Op de vraag of Hùlkenberg al eens met Domenicali over het euvel, antwoordt hij: “Nee, nog niet. Hij zegt steeds: ‘kan niet, komt later.’ Wanneer dat gesprek plaatsvindt, weet ik niet. Ik heb geen glazen bol”, aldus de Duitser.

Hülkenberg verlaat zijn huidige team, Haas, aan het einde van dit jaar en gaat vanaf 2025 aan de slag bij KICK Sauber, dat met ingang van 2026 wordt omgedoopt tot Audi. De ervaren coureur is verheugd op de nieuwe uitdaging die hem te wachten staat, hij erkent dat er veel werk te verzetten zal zijn bij het nieuwe team. “Het past bij mij om de mouwen op te stropen, betrokken te zijn en dingen vorm te geven. Het is een extreem prestatiegericht bedrijf, uiteindelijk wil het team goed presteren en punten scoren. Wat dat betreft onderscheid ik mijzelf al mijn hele loopbaan”, besluit de gelouterde coureur.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS