Formule 1

Sky Sport F1 - Martin Brundle oordeelt: 'Piastri heeft geen interesse in kampioenschap Norris'

Uitgegeven door Frank Korsel • 5 september 2024 05:01

McLaren moest na afloop van de Grand Prix van Italië genoegen nemen met een tweede en derde plaats voor hun coureurs, Lando Norris en Oscar Piastri. Laatstgenoemde baarde opzien door zijn teamgenoot op sensationele wijze in te halen tijdens de eerste ronde. Martin Brundle, analist namens Sky Sports F1, spreekt zijn bewondering uit voor de mentaliteit van de jonge Australiër.



De inhaalactie van Piastri op Norris stond aan de basis van een mooie tweede plaats in Italië, maar volgens Brundle gaf de winnaar van de Grand Prix van Hongarije daar vooral een belangrijk mee af richting de rest van het team. “Piastri heeft duidelijk geen interesse in het rijderskampioenschap van Norris, dat zagen we ook al in Hongarije. De racer in mij bewondert die instelling. Hij wordt er niet blij van als Norris wereldkampioen wordt in dezelfde auto. Het is belangrijk om over een killer instinct te beschikken als coureur.”

Piastri staat momenteel vierde in het courerskampioenschap van de Formule 1. Hij heeft 197 punten achter zijn naam, de achterstand op lijstaanvoerder Max Verstappen bedraagt 106 punten. McLaren-teamgenoot Norris heeft 44 punten meer dan Piastri. In het constructeurskampioenschap staat McLaren momenteel acht punten achter op leider Red Bull Racing.

Hoewel Piastri zich tijdens de Grand Prix van Italië andermaal in de kijker reed, voelt Brundle zich toch genoodzaakt een kritische kanttekening te plaatsen bij de strategie van McLaren tijdens de wedstrijd. “Hoewel de inhaalactie goed uitpakte voor Piastri, en uiteindelijk ook voor Ferrari, was het voor McLaren als zijnde team natuurlijk geen zegen. Ze verloren daardoor controle over de race en konden minder goed samenwerken.

Het is interessant om te zien wat voor impact dit heeft op het kampioenschap in de Formule 1, Norris staat nu 62 punten achter op Verstappen, dat hadden er 52 kunnen zijn als McLaren Piastri tot de orde had geroepen”, besluit Martin Brundle zijn relaas.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS