Formule 1

Toto Wolff snapt niets van Red Bull-downfall: “Heel gek”

Uitgegeven door Frank Korsel • 4 september 2024 07:01

Red Bull Racing had het in Monza erg zwaar. Waar normaal gesproken alleen Sergio Perez niet kan meevechten om de podiumplekken, was Max Verstappen afgelopen weekend ook nergens te vinden. Hij beschreef de Red Bull RB20 als een ‘monster’. Mercedes-teambaas keek vol verbazing naar de recente drop in prestaties bij Red Bull.

#formule1

Alhoewel Max Verstappen sinds de Grote Prijs van Canada al geen race meer won, kon hij wel meevechten voor pole position en podiumplaatsen. Maar in Monza ging Red Bull voor geen meter. De auto had veel last van onderstuur en daar was Verstappen erg vocaal over. In zowel de kwalificatie als de race konden Perez en Verstappen geen vuist maken tegen de Ferrari’s, McLarens of de bolide van Mercedes.

Mercedes-teambaas Toto Wolff aanschouwde het schouwspel en deed in gesprek met Motorsport zijn verhaal over de tegenvallende prestaties van Red Bull tijdens de Italiaanse Grand Prix: "Het was heel gek. Ik heb natuurlijk geen inzicht in wat er speelt bij Red Bull, maar het is niet meer het dominante team dat we aan het begin van dit jaar zagen. Ik denk dat Max dat met zijn kunsten aan het begin van het jaar nog een tijdje door liet gaan, maar het lijkt erop dat de resultaten wegzakken. Ik zeg dit allemaal zonder te weten wat er in het team speelt, want dit kan ook een hobbeltje zijn."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS