Formule 1

VIDEO: Gabriel Bortoleto maakt F1-debuut voor McLaren: “Droom die uitkomt”

Uitgegeven door Frank Korsel • 7 september 2024 15:01

Gabriel Bortoleto mocht vrijdag voor het eerst proeven aan een Formule 1-auto. De Braziliaan reed op het circuit van Spielberg in de McLaren MCL36 uit 2022, in het kader van de ‘Testing previous Car’-regel.

Gabriel Bortoleto F1 McLaren

Bortoleto is al enige tijd onderdeel van het juniorenprogramma van McLaren en zit in de talentenpool van Fernando Alonso. Daarnaast zingt zijn naam rond als mogelijk toekomstig Audi-coureur. Afgelopen weekend won de Braziliaan nog op hiroische wijze de hoofdrace van de Formule 2, nadat hij als allerlaatste was gestart. Inmiddels is hij kampioenschapsleider Isack Hadjar tot 10,5 punt genaderd.

Op vrijdag gaf McLaren hem de kans om een volledige dag te testen in de MCL36 uit 2022. McLaren deelde beelden van zijn eerste outing in een Formule 1-wagen en na de vermoeiende testdag noemde Bortoleto het een droom dit uitkomt: “Ik ben enorm blij met het einde van mijn eerste dag in een Formule 1-auto. Het was echt een bijzonder moment."

"Al van kinds af aan is het een droom om in zo’n auto te rijden. Om zoveel ronden te rijden en om zoveel te leren is compleet ander dan alles wat ik hiervoor in mijn leven heb gereden. Het is het meest ongekende gevoel dat je kunt krijgen. Ik ben enorm blij en dank aan McLaren voor het laten uitkomen van deze droom.”



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS