Formule 1

Wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten – Mercedes achterhaalt problemen voor hete stoeltjes in Monza

Uitgegeven door Frank Korsel • 8 september 2024 13:01

‘Wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten’, zo luidt het spreekwoord. Toch is het voor Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en George Russell een pijnlijke realiteit. Tijdens het Italiaanse Grand Prix-weekend klaagde de coureurs meermaals over branderige billen door een heet stoeltje. Mercedes lijkt de boosdoener gevonden te hebben.

Mercedes F1 Monza Lewis Hamilton

De coureurs klaagden tijdens het weekend in Monza steen en been over een te heet stoeltje in de Mercedes. Hoewel het tot veel grappen en grollen leidde, ging Mercedes serieus aan de slag om te ontdekken waar het probleem zat.

Op het YouTube-kanaal van Mercedes legt trackside engineering director Andrew Shovlin uit waar het probleem zat: "De grootste oorzaak was het feit dat het in Monza erg heet was. Het stoeltje en de auto worden altijd enorm heet en de Power Unit genereert ook veel hitte die we proberen af te voeren. Je hebt ook te maken met veel elektronica en dat creëert ook hitte die je probeert te verliezen. Op een paar plekken op de rechte stukken in Monza raakt de plank ook de grond en dat zorgt door middel van frictie ook voor hitte. Dat geleidt zich via de vloer naar het zitje."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS