Formule 1

Windsor over problemen bij Red Bull: 'Als dit tot het einde van het seizoen voortduurt, hebben ze een serieus probleem'

Uitgegeven door Frank Korsel • 7 september 2024 16:00

De sportieve inzinking van Red Bull Racing zorgt dag in, dag uit, voor veel oproer in de Formule 1-wereld. Peter Windsor heeft in een livestream op zijn YouTube-kanaal zijn kijk op de zaak uiteengezet. De voormalig teammanager van Williams vermoedt dat de mindere prestaties van Red Bull samenhangen met de specificaties van één onderdeel.



Begin augustus ontstond in de paddock het gerucht dat Red Bull mogelijk een dubieus remsysteem zou hebben gebruikt, dat na de Grand Prix van China zou zijn verwijderd. De FIA was er weliswaar als de kippen bij dit te ontkrachten, maar Windsor denkt er het zijne van. “In de media gaan veel verschillende verhalen de rondte. De meeste daarvan zijn ongeloofwaardig, maar er is bewijs dat doet vermoeden dat Red Bull na de race in China haar remsystemen moest aanpassen. Sindsdien zijn de resultaten minder, dat kan een oorzaak zijn”, vertelt Windsor.

“Het zou kunnen dat de RB20 specifiek was afgesteld op dat remsysteem en dat het daarom nu zo lastig is om de sweetspot te vinden. Iedereen bij Red Bull ontkent dit verhaal, maar het zou natuurlijk kunnen dat dit wel degelijk invloed heeft. De tijd zal het ons waarschijnlijk leren, laten we eerst even afwachten wat er in de rest van het seizoen gebeurt”, vervolgt Windsor.

Hoewel Red Bull al enige tijd geen wedstrijd meer heeft gewonnen, is Windsor nog altijd gematigd positief over de kansen van het Oostenrijkse team in het restant van dit seizoen. “Het is een interessante periode voor Red Bull. Ze boeken nu al een tijdje geen vooruitgang met betrekking tot de setup. Toch zou ik het dapper vinden als mensen geld inzetten op het feit dat Red Bull dit jaar geen races meer wint. Als deze problemen tot het einde van dit seizoen aanhouden, hebben ze een serieus probleem. Maar ik wil nog geen voortijdige conclusies trekken, dus laten we kijken wat er tot en met Singapore gebeurt.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS