Formule 1

Oscar Piastri geeft duidelijk antwoord na Helmut Marko's suggestie over Red Bull-overstap

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 oktober 2024 04:02

Oscar Piastri heeft glashelder gemaakt dat hij geen interesse heeft in een overstap naar Red Bull, nadat Helmut Marko dit gerucht de wereld in hielp. De jonge Australiër blijft trouw aan McLaren.

Oscar Piastri McLaren F1


Marko beweerde dat Mark Webber, Piastri's manager, intensief contact zocht met Red Bull. Piastri reageerde hierop met: "Zeker niet. Ik ben erg gelukkig waar ik ben. Het zou geen week in de F1 zijn zonder wat opmerkingen van Helmut!"

Piastri zit nog twee jaar vast bij McLaren en is niet van plan te vertrekken. Hij ziet Marko's uitspraken als een compliment, maar suggereert dat Red Bull beter naar hun eigen talentenpoel kan kijken als ze een nieuwe coureur zoeken.

"Het is een mooi compliment, zou ik zeggen. Maar nogmaals, ik ben erg tevreden waar ik ben. Ze hebben een behoorlijk grote pool van coureurs waaruit ze kunnen kiezen als ze dat willen", aldus Piastri.

De Australiër staat momenteel vierde in het kampioenschap, 50 punten achter teamgenoot Lando Norris. Met nog vijf races te gaan, focust Piastri zich op zijn prestaties bij McLaren.

"Ik zit nog twee jaar onder contract na dit jaar en ik kijk zeker niet uit naar iets anders", benadrukt Piastri.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS