Formule 1

Sky F1: Martin Brundle zet vraagtekens bij straf Verstappen-Norris incident: "Had Verstappen dan niet bestraft moeten worden?"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 oktober 2024 04:15

Oud-F1-coureur Martin Brundle heeft vraagtekens gezet bij de beslissing om Max Verstappen niet te straffen voor het van de baan duwen van Lando Norris tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten.

Lando Norris en Max Verstappen op COTA


De Sky F1-commentator vraagt zich af waarom Verstappen niet dezelfde straf kreeg als George Russell, die eerder in de race werd bestraft voor een soortgelijk incident met Valtteri Bottas.

Brundle: "Als Russell werd bestraft voor het van de baan duwen van Bottas, had Verstappen dan niet bestraft moeten worden voor het van de baan duwen van Norris in dezelfde bocht?"

De controverse heeft geleid tot een oproep van Brundle om de regels te herzien. Hij vindt dat de huidige richtlijnen 'inhalen ontmoedigen, vooral aan de buitenkant' van bochten.

"De rijrichtlijnen hebben een serieuze aanpassing en veel vereenvoudiging nodig", zei Brundle. "Misschien is dat een prijs die het waard is om te betalen als de coureurs en teams hun weloverwogen zaken na de race kunnen voorleggen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS