Formule 1

Lando Norris over confrontatie met Max Verstappen: 'Ik heb nu nog meer zelfvertrouwen'

Uitgegeven door Frank Korsel • 18 oktober 2024 10:25

Na een pauze van vier weken, is het dit weekend eindelijk weer tijd voor Formule 1. Het Circuit of the America’s, (COTA) gelegen in Austin, Texas, vormt het strijdtoneel voor de negentiende wedstrijd van dit seizoen. Lando Norris, de nummer twee in het kampioenschap, zal andermaal proberen het gat naar lijstaanvoerder Max Verstappen te dichten. De Brit ziet het Grand Prix-weekend in de Verenigde Staten in elk geval met veel vertrouwen tegemoet, zo vertelt hij tijdens de donderdagse persconferentie.



Norris verkeert in uitstekende doen en onderstreepte zijn goede vorm door de voorbije Grand Prix, verreden in Singapore, met overmacht te winnen. Zodoende vond de McLaren-coureur het ook wel een beetje vervelend dat er een pauze van een kleine maand aanstaande was. “Ik wilde gewoon doorgaan, we zaten in een goed ritme. Ik denk dat we nog steeds in een goed ritme zitten. Maar, aan de andere kant, iedereen had even een pauze nodig. Het was fijn om even tot rust te komen zodat we onszelf konden herpakken, ondertussen heb ik mezelf klaargestoomd voor het laatste deel van dit seizoen”, aldus Norris.

COTA is in vrijwel alle opzichten compleet anders dan het stratencircuit in Singapore. Toch doet dat geen afbreuk aan het zelfvertrouwen van Norris, integendeel. “Ik denk dat ik nu met nog meer zelfvertrouwen heb”, vertelt hij. Gezien onze performance hier vorig jaar, en gezien ons vormpeil in de laatste vier, vijf races, denk ik dat we er vanuit mogen gaan dat we voorin meedraaien.”

De nummer twee in het kampioenschap kijkt tegen een achterstand van 52 punten aan ten opzichte van Verstappen. Norris erkent dat het mogelijk moeilijk wordt dit gat te dichten, maar hij heeft de hoop nog niet opgegeven. “Ik blijf gefocust op hetgeen ik moet doen. Ik heb tot nog toe goed werk geleverd. Ik heb er vertrouwen in dat, als we als team hard werken en ons hoofd naar beneden houden, we het gat kunnen dichten. Maar ik heb meer nodig dan alleen ik eerste en Max tweede, daar heb ik geen invloed op. Dus ik focus me op mezelf en laat de rest aan anderen”, concludeert Norris.

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS