Formule 1

Bottas ziet Binotto-effect bij Audi F1: "Neemt problemen zeer serieus"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 oktober 2024 09:01

Valtteri Bottas zegt dat Mattia Binotto de problemen bij Sauber 'zeer serieus' neemt terwijl de voormalige Ferrari-baas Audi F1 in vorm probeert te krijgen voor hun F1-debuut in 2026.

Valtteri Bottas


Bottas vertelde Auto Motor und Sport: "Het is nog te vroeg. Het proces is nog niet voltooid. Ik kan het alleen zien aan de prestaties van de auto en ik heb nog geen positieve effecten gevoeld. Maar Mattia neemt de problemen zeer serieus. Ik verwacht daarom in de toekomst enkele veranderingen."

Sauber staat momenteel laatste in het constructeurskampioenschap als enige team zonder punten dit seizoen. Bottas legt uit dat de C44-auto 'zeer gevoelig' is bij de limiet:

"De auto reageert zeer gevoelig op de limiet. We rijden praktisch altijd op het scherpst van de snede. Het platform is zo instabiel dat hobbels of kerbstones ons enorme problemen veroorzaken."

Gevraagd waarom het team niet kon voortbouwen op een veelbelovend 2022, wees Bottas op de inconsistente ontwikkeling van de auto en managementveranderingen:

"We slaagden er simpelweg niet in om grote genoeg upgrades door te voeren. Er waren verbeteringen tijdens het seizoen, maar helaas waren die slechts van kleine aard. We vonden simpelweg niet de stappen die McLaren bijvoorbeeld wel deed. Ik hoop dat we nu de nodige stabiliteit kunnen vinden en de ommekeer kunnen inzetten."

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS