Formule 1

OFFICIEEL: Laatste twee races voor Fernando Alonso bij Toyota, Brendon Hartley neemt stoeltje over

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 mei 2019 10:47

Fernando Alonso stopt na de 24 Uur van Le Mans bij Toyota in de FIA World Endurance Championship. De Spaanse autocoureur gaat achter nieuwe uitdagingen aan en geeft het stokje in de LMP1 over aan Brendon Hartley. De Nieuw-Zeelander neemt tijdens de officiële testdag in Le Mans al plaats in de auto, maar gaat pas het nieuwe seizoen wedstrijden rijden voor het team uit Keulen.

Fernando Alonso Toyota

“Ik heb er van genoten om onderdeel te zijn van Toyota Gazoo Racing in de WEC, maar dit hoofdstuk eindigt”, vertelde de Spanjaard over zijn vertrek. “Het winnen van Le Mans is een van de hoogtepunten in mijn carrière als deel van mijn uitdaging voor de Triple Crown en ik ga dat altijd herinneren als een overwinning die we vorig jaar samen als team hebben bereikt. Nu is het goed om nieuwe uitdagingen op mij te nemen en er zijn vele interessante mogelijkheden om dat te ontdekken binnen Toyota Gazoo Racing.”

“Ik wens Brendon het allerbeste voor het volgende seizoen en ik wil alle teamleden bedanken voor de grote inspanning waarmee zij doorgaan om succes in de WEC te bereiken. We hebben nog twee belangrijke races over, omdat we nog steeds vechten om wereldkampioenen te worden en ik ga enorm pushen om beiden te winnen. Ik wil graag een einde aan dit superseizoen maken door het vieren van een nieuwe wereldtitel met alle Toyota Gazoo racefamilieleden. Als laatste wil ik de kans benutten om alle WEC- en ACO-leden te bedanken voor zo’n warm welkom en deze ervaring.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS