Formule 1

Jack Doohan houdt nare smaak over na Alpine-‘shoot-out’: “Probeerde zakelijk te blijven”

Uitgegeven door Frank Korsel • 6 september 2024 13:35

Jack Doohan, zoon van vijfvoudig wegrace-kampioen Mick Doohan, maakt komend seizoen zijn Formule 1-debuut voor het team van Alpine. Toch was hij niet de enige coureur die aaste op het stoeltje bij de Fransen. Ook Mick Schumacher was in de running en op een speciale testdag werd besloten welke coureur het racezitje kreeg, maar Doohan houdt er een nare bijsmaak aan over.

Jack Doohan Mick Schumacher

Enkele dagen voor de Grand Prix op het circuit van Silverstone moesten de twee coureurs afreizen naar Paul Ricard om daar een test af te werken in de A522 uit 2022. In gesprek met Formula1.com deelde de Australiër dat het lastig was om het tegen Schumacher op te nemen. Hij wilde het niet persoonlijk laten voelen, maar kon niet anders: "Het was een vreemd gevoel. Ik probeerde het puur zakelijk te benaderen. Ik heb er niet op een andere manier aan gedacht, want uiteindelijk stap ik in de auto en probeer ik zo snel mogelijk te rijden."

"Het maakt niet uit wie er naast me rijdt. Buiten de auto ben ik niet anders. Maar als ik instap, dan heb ik de mindset om zo snel mogelijk te rijden. Wat de uitkomst ook was, ik denk dat ik mezelf in de beste positie voor dit zitje heb gepositioneerd."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS