Formule 1

James Vowles biedt excuses aan voor opmerking tegen Mick Schumacher: “Dom om dat te doen”

Uitgegeven door Frank Korsel • 6 september 2024 12:33

James Vowles maakte zich de afgelopen week niet populair. Eerst waren veel mensen verontwaardigd toen hij Logan Sargeant wegstuurde, maar later werd ook de fanschare van Mick Schumacher kwaad op de Williams-teambaas. Het kwam er op neer dat Schumacher Jr. niet speciaal genoeg was om weer terug te keren in de Formule 1 en dat hij daarom koos voor Franco Colapinto.

James Vowles

Logan Sargeant werd na het Grand Prix-weekend in Zandvoort de deur gewezen. De Amerikaan hoefde niet meer terug te komen. Hij werd per direct vervangen door Williams Junior Franco Colapinto. Vowles werd gevraagd waarom hij niet voor de meer ervarener Mick Schumacher koos. Toen hij stelde dat Schumacher niet ‘speciaal’ genoeg was, kwam hij op veel kritiek te staan,

Deze beschrijving kon rekenen op vele reacties. Enkele dagen na deze opmerkingen bood hij in gesprek met F1TV dan ook snel zijn excuses aan: "Toen ik de krantenkoppen las kwam ik erachter dat het woord 'speciaal' werd gebruikt in de context van Mick. Ik wil graag duidelijk maken wat ik daarmee bedoelde. Ik ben hier niet om Mick naar beneden te praten. Mick maakt deel uit van een kampioensteam dat hem heeft aangewezen als reservecoureur. En daar is een goede reden voor, want hij is een extreem sterke kandidaat. En het woord 'speciaal'? Dat gebruik ik in de context van wereldkampioenen, zoals Ayrton Senna of Michael Schumacher. Het is duidelijk dat het dom is om dat te doen, want dat is waar ik hem mee vergelijk."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS