Formule 1

Yuki Tsunoda over toekomstbeeld: 'Prioriteit ligt bij Red Bull, maar je moet ook openstaan voor andere teams'

Uitgegeven door Frank Korsel • 6 september 2024 10:01

Yuki Tsunoda maakt naam in de Formule 1 als een ruwe diamant met een onmiskenbare hoeveelheid talent. De Japanner staat onder contract bij VCARB, het zusterteam van Red Bull, en hoopt in de toekomst een stap te zetten naar het grotere broertje. In de Beyond the Grid-podcast vertelt de 23-jarige coureur over zijn toekomstvisie en hoe hij, ondanks de nodige ups en downs, zich inmiddels heeft ontwikkeld tot een gerenommeerde naam in de Formule 1-paddock.



Toen Tsunoda begon in de Formule 1, stond hij vooral bekend als een grillig en heetgebakerde jongeman. Maar de voorbije jaren heeft hij een goede ontwikkelingscurve ingezet.

In 2024 heeft hij al zeven top-10 klasseringen achter zijn naam staan, tot groot genoegen van de Japanner. “Dit is zonder meer mijn sterkste seizoen in Formule 1 tot nog toe. Het doel was om consistenter te worden, zodat mensen op mij kunnen bouwen. De eerste twee jaar was ik nog te onervaren. Maar dit jaar wilde ik een stabiele coureur zijn, zodat het team zich geen zorgen om mij hoeft te maken.”

De voorbije maanden gingen er geregeld geruchten de rondte over een mogelijke transfer naar Red Bull voor Tsunoda, vooralsnog is dat er niet van gekomen. De jongeling weet desondanks als geen ander wat hem te doen staat als hij binnen afzienbare tijd wel aan de slag wil bij een team in de voorste gelederen. “Mijn prioriteit ligt bij VCARB en Red Bull, ik hou van de familie. Als ik die volgende stap wil maken, moet ik gewoon doorgaan met wat ik nu aan het doen ben. Als ik consistent goede resultaten blijf leveren, dan komt het vanzelf.”

Zodoende voelt Tsunoda zich vooralsnog niet genoodzaakt om elders zijn heil te zoeken. Maar hij blijft wel alert. “Een stoeltje bij Red Bull droom ik al sinds 2018 van, dat blijft mijn voornaamste doel. Ik zou het fantastisch vinden om voor dat team te rijden. Maar als blijkt dat ik elders beter tot mijn recht kan komen, of er is geen ruimte bij Red Bull, dan moet je daar altijd voor openstaan.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS