Autosport Internationaal Toerwagens • WRC

VIDEO - FIA WRC en Ford-coureur Gregoire Munster houdt zijn M-Sport-toekomst goed in de gaten

Uitgegeven door Peter Vader • 9 oktober 2024 13:46

M-Sport Ford-coureur Grégoire Munster heeft het gevoel dat hij er alles aan doet om zijn Puma Rally1 Hybrid-stoeltje voor volgend seizoen te behouden. De Rally Chile BIOBIÓ van vorige maand was de eerste keer dat de Luxemburgse ster terugkeerde naar een evenement op het hoogste niveau van de sport – 12 maanden geleden eindigde hij in Chili als 13e nadat hij van de weg raakte op de laatste zaterdagetappe. Deze keer behaalde Munster de zevende plaats in het algemeen klassement na een handvol topvijf-etappetijden.

FIA WRC Rally Chile Bio Bio Foto 1 Grégoire MunsterGrégoire Munster: "We gaan hierna naar Centraal-Europa, wat lastig zal zijn met de omstandigheden, maar het is mijn favoriete ondergrond, dus ik kijk ernaar uit"

Terugblikkend op de Rally Chile BIOBIO zei Grégoire Munster: "Ik denk dat we aan iedereen hebben laten zien dat we, als we de etappe kennen en ze hebben afgelegd met een Rally1-auto, kunnen vechten om de top, of er in ieder geval heel dichtbij. We hebben de vooruitgang laten zien die we hebben geboekt ten opzichte van vorig jaar in Chili, toen we voor het eerst met deze auto reden. Chili was positief voor mij. We doen er alles aan om te proberen in de Puma te blijven voor volgend seizoen, maar we weten dat er niet zoveel stoelen zijn. We strijden met wereldkampioenen in deze auto's, het is niet makkelijk, maar ik denk dat we enige consistentie tonen.”

En Munster sloot af met: "We gaan hierna naar Centraal-Europa, wat lastig zal zijn met de omstandigheden, maar het is mijn favoriete ondergrond, dus ik kijk ernaar uit.". De snelle Luxemburger eindigde vorig jaar als zevende bij de CER (Central European Rally), het was zijn Rally1-debuut op asfalt.

#Rally

#FIAWRC

Bron foto's: Red Bull Content Pool





Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS