Formule 1

Aast Audi-teambaas Binotto op Sebastian Vettel? “Niet alleen voor 2025, maar ook voor de toekomst”

Uitgegeven door Frank Korsel • 7 september 2024 12:57

Van Sebastian Vettel hebben we al tijden niets meer gehoord, maar zijn naam zingt nog altijd rond als het gaat over het tweede Audi-zitje. Audi-teambaas Mattia Binotto lijkt een terugkeer van de Duitser in de Formule 1 niet uit te sluiten en reageert niet terughoudend als hem wordt gevraagd naar de mogelijkheid om de viervoudig wereldkampioen.

Mattia Binotto Sebastian Vettel

Binotto werd enige tijd geleden aangekondigd als de nieuwe grote man die het Audi-project in de Formule 1 moet gaan leiden. In eerste instantie zou Andreas Seidl dit gaan doen, maar werd anderhalve maand geleden verruilt door de voormalig Ferrari-teambaas. Nico Hulkenberg werd aangekondigd als de eerste rijder voor het Duitse team. De tweede Duitse naam die rondzingt, is die van viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel.

Vettel hing eind 2022 zijn helm aan de wilgen en kwam hierna alleen nog terug voor enkele demorondjes. Daarnaast testte hij eenmalig de Porsche 963 Hypercar. Binotto werd in een gesprek met Sky Sports Duitsland gevraagd naar een mogelijke terugkeer van Vettel in de Formule 1: "Ik hou van Sebastian. Ik ken hem heel erg goed en ik waardeerde het dat ik met hem mocht samenwerken. Ik weet hoe sterk hij is als persoon en als coureur. Maar ik ben hier pas een paar weken. Eerst moet ik alles begrijpen, rondkijken, luisteren en op een gegeven moment een beslissing nemen. Voor Audi moet dat de juiste beslissing zijn. Niet alleen voor 2025, maar ook voor de toekomst."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS