Formule 1

Christian Horner blijft strijdbaar na moeizame resultaten Max Verstappen: 'Er zijn oplossingen voor de problemen'

Uitgegeven door Frank Korsel • 7 september 2024 09:58

Na een sterk begin van het seizoen, verkeert Red Bull Racing nu in mindere vorm. Het Oostenrijkse team worstelt met de wegligging van haar bolides, met tegenvallende resultaten tot gevolg. Desondanks blijft teambaas Christian Horner positief en prijst hij bovendien Max Verstappen voor zijn weerbaarheid in deze moeilijke situatie.



Verstappen won vier van de vijf eerste races dit seizoen, maar sindsdien gaan de resultaten bergafwaarts voor Red Bull. Vanaf de Grand Prix van Miami won hij slechts drie van de elf verreden wedstrijden. Horner erkent de ernst van de situatie. “Gebaseerd op de prestaties, staan beide kampioenschappen onder druk en zijn we de vierde auto op de grid. Als we dit jaar weer de dubbel willen pakken, moeten we de auto snel verbeteren”, zei de voorman van Red Bull Racing na afloop van de Grand Prix van Monza.

Horner is ondanks alles nog steeds zeer te spreken over Max Verstappen. De Brit bewondert vooral zijn werkethiek. “Ik ben echt onder de indruk van hoe betrokken Max is bij dit proces. Hij werkt samen met de engineers, panikeert niet en legt alles duidelijk uit. Hij steekt er veel tijd en moeite in.”

De gemotiveerde houding van Verstappen, stelt Horner ook in staat strijdbaarheid te tonen. “Het belangrijkste is om de problemen te begrijpen. Ik denk dat er bepaalde oplossingen zijn die misschien niet het hele probleem oplossen, maar wel een deel ervan kunnen verhelpen. Voor Baku en Singapore zitten twee weken, ook tussen Singapore en Austin zit een kleine onderbreking. Het is voor onze zaak om in die periodes tijd te winnen”, besluit Horner zijn uiteenzetting.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS