Formule 1

McLaren-teambaas Andrea Stella blij met sterk Ferrari in strijd met Red Bull: “Is goed nieuws”

Uitgegeven door Frank Korsel • 11 september 2024 10:02

McLaren-teambaas Andrea Stella is maar wat blij met de competitieve vorm van Ferrari. McLaren is blij met de buffer die Ferrari de afgelopen weekenden vormt richting Red Bull. Stella stelt dat dit McLaren in de strijd om de kampioenschappen alleen maar ten goede komt.

Andrea Stella Ferrari McLaren

McLaren is al een goed deel van dit seizoen in bezit van de snelste auto, toch weet het team hier niet altijd goed van te profiteren. De Italiaanse Grand Prix is hier een goed voorbeeld van. Lando Norris en Oscar Piastri startten de race op het circuit van Monza vanaf de eerste startrij, maar kwamen als tweede en derde over de streep, achter winnaar Charles Leclerc.

In de races op Europees grondgebied scoorde McLaren maar liefst 280 punten, met daarachter Ferrari met 220 en Mercedes 200. Red Bull scoorde slechts 182 punten en zijn dus 98 punten in het constructeurskampioenschap verloren op McLaren, die nu nog maar acht punten achter Red Bull staan.

In gesprek met de media-afdeling van de Formule 1 geeft Stella uitleg over de gemiste kansen van McLaren, zoals in Italië: "Ik wil meer profiteren van de competitiviteit van de auto. Wat de race betreft, denk ik dat er een misverstand is dat de McLaren veruit de snelste auto was. Ik denk dat Leclerc net zo snel was als de McLaren, net zo snel als Oscar in de eerste stint. Zelfs in de tweede stint zat hij achter de twee McLarens en hij kon bij de twee McLarens blijven. Ik denk dat Ferrari net zo competitief was als wij, in ieder geval met Leclerc, wat voor ons slecht nieuws is."

"Tegelijkertijd is het goed nieuws, omdat het betekent dat we meer auto's hebben die punten van Red Bull kunnen afpakken, dus ik denk dat dit eigenlijk beter nieuws is voor ons. We moeten wel zorgen dat we het potentieel van de auto maximaal benutten, zelfs als dat betekent dat Ferrari een serieuze uitdaging voor de overwinning vormt", sluit Stella af.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS