Formule 1

Red Bull diep in de problemen: “Christian Horner moet team in kritieke situatie samenbrengen”

Uitgegeven door Frank Korsel • 8 september 2024 16:01

De problemen en frustraties stapelen zich dit jaar bij Red Bull Racing in rap tempo op. Na interne problemen aan het begin van dit seizoen, heeft het team van Max Verstappen nu moeite om het podium nog te bereiken. Voormalig Formule 1-coureur Christian Danner ziet een verband tussen de problemen die spelen in het management en de moeilijkheden die Verstappen en Sergio Perez op de baan ervaren. Hij roept Christian Horner op om actie te ondernemen.

Red Bull Christian Danner Horner

Red Bull begon dit jaar met trammelant rondom de persoon van Christian Horner. Hij werd beschuldigd van (seksueel) grensoverschrijdend gedrag door een medewerker van Red Bull. Alhoewel dit nergens tot leidde, werd er veel gespeculeerd over zijn toekomst bij Red Bull. Het team had geluk dat zij de races toen met gemak wonnen.

Nu liggen de kaarten er anders voor. Niet alleen McLaren en Ferrari zijn sneller dan Red Bull, Mercedes zit op een soortgelijk niveau. De recente kleun is de prestaties van de Red Bull zetten beide kampioenschappen ernstig onder druk. De voorsprong in het constructeurskampioenschap is volledig verdampt en ook Max Verstappens voorsprong slinkt ieder weekend.

In gesprek met Motorsport-Magazin legt voormalig F1-coureur Christian Danner uit wat er volgens hem in Milton Keynes speelt: "Als een auto dominant is en er problemen in het systeem komen door het vertrek van engineers, door politieke ruzies of door onrust binnen het team, dan is het niet zo dat de auto meteen zijn prestaties verliest. Dat duurt meestal wat langer."

"Wat Newey ook deed, het ging bergopwaarts en ze wonnen. Wanneer hij vertrok, ging het daarna ook weer bergafwaarts. Het is nu de beurt aan Christian Horner. Hij moet laten zien dat hij dit team in een kritieke situatie weer bij elkaar kan brengen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS