Formule 1

Verliest George Russell zijn overrwinning in Spa? Auto 1,5 kilogram te licht bevonden

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 juli 2024 16:13

George Russell verliest mogelijk zijn overwinning in Spa. De Mercedes van de F1-coureur werd tijdens een controle na de wedstrijd te licht bevonden. Meestal lijdt dit tot een diskwalificatie.

George Russell Mercedes AMG

De Mercedes W15 werd 1,5 kilogram te licht bevonden. Een F1-auto moet minimaal 798 kilo wegen. De technisch gedelegeerde van de FIA, Jo Bauer heeft zijn bevindingen aan de steward gemeld. Door de stewards worden de bevindingen nu onderzocht. In eerste instantie meldde Bauer dat de auto voldeed aan de vereisten, maar toen kwam aan het licht dat nog niet alle brandstof uit de auto was gehaald.

“Na de race werd auto met nummer 63 gewogen en het gewicht was 798,0 kg, wat het minimumgewicht is dat vereist is volgens artikel 4.1 van het [Technisch Reglement]. Hierna werd de brandstof uit de auto afgetapt en werd 2,8 liter brandstof verwijderd. De auto werd niet volledig afgetapt volgens de aftapprocedure die door het team was ingediend in hun legaliteitsdocumenten, aangezien is voldaan aan artikel 6.5.2 van het [Technisch Reglement]. De auto werd opnieuw gewogen op de binnen- en buitenweegschalen van de FIA en het gewicht bedroeg 796,5 kg. De kalibratie van de buiten- en binnenweegschaal werd bevestigd en bevestigd door de deelnemer."

“Aangezien dit 1,5 kg onder het minimumgewicht is dat vereist is in artikel 4.1 [Technisch Reglement], dat ook altijd gerespecteerd moet worden tijdens de wedstrijd, leg ik deze zaak ter beoordeling voor aan de stewards.”

Mocht Russell gediskwalificeerd worden, dan gaat de overwinning naar Lewis Hamilton. Mits zijn auto ook voldoet aan de regels.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS