Formule 1

'Indrukwekkende' simulatordata Oscar Piastri onthuld van eerste dag bij McLaren

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 oktober 2024 18:01

McLaren-race-engineer Tom Stallard heeft onthuld hoe Oscar Piastri binnen tien ronden in hun simulator de tijden van de vaste F1-coureurs van het team evenaarde, zelfs met een storing in het systeem.

Oscar Piastri maakte indruk in de McLaren-simulator


Stallard vertelde in de Beyond the Grid podcast: "Eén van de meest indrukwekkende dingen die Oscar deed toen hij voor het eerst met het team werkte, was in de simulator rijden. Er was een probleem waardoor de rondetijdenvergelijking niet werkte - het nummer op het dashboard dat hem vertelt hoe snel hij gaat ten opzichte van zijn beste ronde."

"Binnen minder dan tien ronden evenaarde hij de rondetijden van onze racecoureurs, inclusief alle rempunten. Hij stelde dat allemaal zelf in, zonder feedback, ongelooflijk snel."

Piastri voegde zich vorig seizoen bij McLaren na een veelbesproken overstap van zijn reserverol bij Alpine. Hij staat momenteel vierde in het F1 2024-rijderskampioenschap.

Stallard benadrukte Piastri's vermogen om zelfstandig te verbeteren: "Hij heeft dat vermogen om al die dingen zelf uit te vogelen. Vaak is een van je taken als race-engineer om hem niet in de war te brengen. Als je te veel zegt, kun je alleen maar ruis in het hoofd van de coureur creëren. De coureur zelf heeft een proces van verbeteren, ontwikkelen en dingen testen, en wat je echt wilt doen is dat ondersteunen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS