Formule 1

Jenson Button waarschuwt Valtteri Bottas voor 'probleem' met activiteiten buiten F1

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 oktober 2024 15:00

Jenson Button waarschuwt dat Valtteri Bottas het risico loopt dat zijn activiteiten buiten de Formule 1 de schuld krijgen van zijn tegenvallende resultaten.

Valtteri Bottas


Bottas vecht voor zijn F1-toekomst na een teleurstellend seizoen bij Sauber. Onderhandelingen over een nieuw contract zijn volgens berichten vastgelopen, waarbij Bottas een meerjarige deal wil die doorloopt tot 2026 als Audi het team overneemt.

Button stelt dat Bottas' deelname aan evenementen zoals het UCI Gravel World Championships tot extra kritiek kan leiden als hij niet presteert in F1: "Het probleem is dat je op dat moment iets doet dat zeer competitief is", zei Button op de Sky F1 podcast. "Als er iets misgaat op de baan en je bent niet zo competitief, zoeken het team of de media meteen naar een reden waarom."

"En dan zeggen ze: het komt omdat je op een gravelbike racet. Daarom ben je niet competitief in F1, je focust meer daarop."

Bottas eindigde 133e van de 247 deelnemers in zijn leeftijdsgroep bij het gravelkampioenschap. Hij schreef op sociale media: "Het was hard zoals verwacht! Ik was erg blij met mijn dag op de fiets."

Met Nico Hülkenberg al bevestigd voor 2025, overweegt Sauber volgens geruchten andere opties voor het tweede zitje. Red Bull-adviseur Helmut Marko pleit voor Mick Schumacher, terwijl Fernando Alonso zijn protegé Gabriel Bortoleto aanbeveelt.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS