Formule 1

Weerbericht voor de Formule 1 Grand Prix van Amerika: wat doet het weer in Austin, Texas?

Uitgegeven door Bart • 18 oktober 2024 04:02

Na een korte break gaat de Formule 1 komend weekend verder met de Grand Prix van Amerika. Op het Circuit of the Americas in Austin vervolgt Lando Norris zijn inhaalrace op Max Verstappen. Er zijn meer punten te verzamelen aangezien er ook een sprintrace verreden wordt. We blikken vooruit met het weer voor het sprintweekend in Austin.

Circuit of the Americas


Op vrijdag staan de enige vrije training en de kwalificatie voor de sprintrace op het programma. De hele vrijdag is er nul procent kans op neerslag. Zon en wolken wisselen elkaar af als de temperatuur uitkomt op zo'n 28 graden. De matige wind kan enigszins een rol gaan spelen.

Ook tijdens de sprintrace en de reguliere kwalificatie op zaterdag laat de zon zich volop zien, al zijn er ook voldoende wolken aanwezig. De kans op neerslag bedraagt slechts 10 procent en de temperatuur loopt op naar 27 graden.

Voor de racedag op zondag wordt een stralend zonnige dag voorspeld. Voor het eerst in het weekend zal de temperatuur de 30 graden aantikken en regen zal er tijdens de race niet vallen.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS