Formule 1

Toto Wolff gelooft in succesvolle integratie Hamilton bij Ferrari

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 oktober 2024 06:02

Mercedes-teambaas Toto Wolff is ervan overtuigd dat Lewis Hamilton en Ferrari 'een manier zullen vinden om samen te werken' in 2025, ondanks zorgen over een mogelijke cultuurschok bij de Scuderia.

Toto Wolff, aanstaand voormalig teambaas van Lewis Hamilton


Wolff stelt: "Ik denk dat als mensen zeggen dat het erg moeilijk zal zijn, het vaak het tegenovergestelde is. Ferrari is een geweldig team, er zijn geweldige mensen, veel emotie en passie, dus er is druk, maar ik denk dat ze een manier zullen vinden om samen te werken."

Hamilton kondigde eerder dit jaar aan dat hij vanaf 2025 bij Ferrari aan de slag gaat. Wolff benadrukt dat Hamilton altijd deel zal blijven uitmaken van de 'Mercedes-familie', ook na zijn vertrek eind 2024.

Ferrari-teambaas Fred Vasseur licht toe waarom hij Hamilton heeft aangetrokken: "Lewis is een machine. Het belangrijkste verschil tussen Lewis en de meerderheid van het veld is dat hij georganiseerd is als een bedrijf. In zijn geest, in zijn aanpak, weet hij wat hij wil doen, wanneer hij het wil doen."

Hamilton zelf wordt steeds emotioneler naarmate zijn Mercedes-carričre ten einde loopt. Na de GP van Italië schreef hij op social media: "Dit is zo'n unieke tijd in mijn leven, die veel emoties blijft oproepen. Wat ik het meest voel is trots en dankbaarheid. De herinneringen zullen voor altijd blijven, net als de herinneringen die ik volgend jaar ga maken."

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS