Formule 1

Formule 1: FIA neemt direct actie na verdenkingen van truc met vloer

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 oktober 2024 10:00

De FIA heeft bevestigd dat ze direct actie onderneemt vanaf de Grand Prix van de Verenigde Staten, na zorgen dat een ongenoemd team een truc met de rijhoogte exploiteert.

FIA-president Ben Sulayem


Volgens berichten zijn meerdere teams de afgelopen weken in gesprek geweest met de FIA over vermoedens dat een team de hoogte van de voorste bib (T-tray) aanpast tussen kwalificatie en race.

Een woordvoerder van de FIA verklaarde: "Elke aanpassing van de voorste bib-afstand tijdens parc fermé-omstandigheden is strikt verboden volgens de reglementen. Hoewel we geen aanwijzingen hebben ontvangen dat een team zo'n systeem gebruikt, blijft de FIA waakzaam in onze voortdurende inspanningen om de handhaving van de sport te verbeteren."

De FIA gaat de controleprocedures voor de voorste bib aanpassen vanaf de GP van de VS. Dit kan resulteren in verzegeling van apparaten die de hoek van de T-tray kunnen veranderen.

De truc zou een significant aerodynamisch voordeel opleveren, maar zou een duidelijke overtreding zijn van de technische reglementen die aanpassingen aan de aeroconfiguratie onder parc fermé-omstandigheden verbieden.

Hoewel er geen sluitend bewijs is dat een team de truc heeft gebruikt, neemt de FIA preventieve maatregelen om de naleving van de regels te waarborgen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS