Formule 1

Er is een nieuwe Heroo in Formule 1: de Pirelli-trofee voor de Top-3 finishers van de COTA F1-Grand Prix

Uitgegeven door Peter Vader • 17 oktober 2024 08:00

In elke discussie over Formule 1 worden de coureurs altijd als helden afgeschilderd. En terecht, aangezien ze racen met meer dan 300 km/u, achteroverleunend in een op maat gemaakte cockpit die in een koolstofvezel omhulsel is geperst, met een 1000pk Power Unit en een cel die iets meer dan honderd liter brandstof bevat, vlak achter hen. Hoewel het waar is dat het hoogste niveau van de autosport veel veiliger is dan voorheen, zelfs vergeleken met het vrij recente verleden, doet dat niets af aan de heldhaftige aard van de rol van de coureur. Daarom heeft Pirelli ervoor gekozen om dit feit te illustreren door een nogal ongebruikelijke held op het podium te hebben, in de vorm van de trofee die wordt uitgereikt aan de top drie finishers van de FORMULA 1 PIRELLI UNITED STATES GRAND PRIX 2024 op het COTA-circuit in Texas. En die Pirelli-trofee draagt de naam Heroo!

Pirelli trofee Top-3 FORMULA 1 PIRELLI UNITED STATES GRAND PRIX 2024 Foto 1

Heroo is gemaakt door de Italiaanse kunstenaar en ontwerper Matteo Machiavelli, in samenwerking met Pirelli Motorsport. Het is een interpretatie van de verbinding tussen de raceauto en zijn banden, maar ook een kunstwerk dat schoonheid en elegantie verbindt met de opwinding, het gevoel van snelheid en de kwaliteit van de materialen die in een Formule 1-auto zitten. De trofee heeft de vorm van een menselijk silhouet met triomfantelijk opgeheven armen, het geheel omhuld door koolstofvezel, zittend op een rubberen basis. Die voor de Grand Prix-winnende coureur en de vertegenwoordiger van het team vallen op met de helm geverfd in goudgeel, bestrooid met goudstof, terwijl zilver en titanium de kleuren en afwerking zijn die respectievelijk zijn gekozen voor de tweede en derde plaats. Het podium van Austin zal geen eenmalige verschijning zijn voor Heroo, aangezien er in een beperkte oplage replica's zullen worden geproduceerd voor verzamelaars en fans van verzamelbare kunstspeelgoed.

Pirelli trofee Top-3 FORMULA 1 PIRELLI UNITED STATES GRAND PRIX 2024 Foto 2

Heroo trofee voor de eerste plaats


Pirelli trofee Top-3 FORMULA 1 PIRELLI UNITED STATES GRAND PRIX 2024 Foto 3
Heroo trofee voor de tweede plaats


Pirelli trofee Top-3 FORMULA 1 PIRELLI UNITED STATES GRAND PRIX 2024 Foto 4
Heroo trofee voor de derde plaats


Pirelli trofee Top-3 FORMULA 1 PIRELLI UNITED STATES GRAND PRIX 2024 Foto 5

Pirelli trofee Top-3 FORMULA 1 PIRELLI UNITED STATES GRAND PRIX 2024 Foto 6



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS